Persoonlijk voorwoord:

Familie Opstellingen. Ik blijf mij verwonderen, telkens weer, wat er gezien en ontvangen mag worden. Uit eigen ervaring weet ik hoe waardevol een opstelling voor jou kan zijn. Het heeft mij zoveel gebracht. Het heeft mij bevestiging gegeven: ‘Zie je wel, ik ben niet gek, het was echt zo!’. Het heeft mij inzichten gegeven: ‘Oh daarom reageer ik zo’. Het heeft helend gewerkt, ik heb bijv mijn moeder uiteindelijk kunnen eren, wat mijn relatie met mijn moeder geheeld heeft. Ik ben nu in staat om een liefdevolle relatie met mijn moeder te onderhouden zonder enige terughoudendheid vanuit pijn of frustratie of boosheid. Ik had nooit gedacht dat ooit nog eens te kunnen, hier ooit toe in staat te zijn. Door jezelf te helen, heel je niet enkel jezelf maar je heelt ook de mensen binnen jouw systeem. Door mijzelf te helen heb ik ook processen van heling binnen miijn beide zoons in gang kunnen zetten. Dit was mijn grootste verlangen. De bewijzen van deze heling heb ik mogen ontvangen en daar ben ik bijzonder dankbaar voor. Met veel aandacht, interesse, nieuwsgierigheid en liefde heb ik de opleidingen gevolgd en afgerond: master HBO Therapeut Systemisch Werk. Wat een geweldige tool om een mens verder mee te mogen begeleiden. Voel je welkom, want dat ben je. Wat is jouw Verlangen? 

ORGANISATIE OPSTELLING

Jouw team opstellen omdat dit ook een ‘systeem’ is.
Wil jij inzicht verkrijgen hoe de dynamieken zich verhouden binnen jouw team? Zodat je meer gedaan krijgt en niet alleen dat maar dat er ook met plezier gewerkt wordt.

We leven allemaal in systemen zoals onze families, werk (organisatie / team), verenigingen en onze vriendengroep. Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid. 

Deze patronen kun je binnen je huidige leven weer tegen komen binnen nieuwe systemen bijvoorbeeld in je relatie of in je werk.

Enkele symptomen waar jij als individu, binnen een team, tegenaan kunt lopen:
 – Angstig zijn 
 – Gebrek aan ondernemerschap
 – Doelen niet halen
 – Niet weten wat je wilt
 – Onzekerheid
 – Niet productief zijn
 – Onduidelijke lichamelijke klachten
 – Onrust
 – Extreem verantwoordelijkheidsgevoel

Deze symptomen kom je misschien wel dagelijks tegen in verschillende contexten als je relatie, sport, werk, vrienden, gezin, enz. Vanuit de symptomen komen, met behulp van een (tafel-)opstelling, de onderliggende dynamieken aan het licht. Door het beeld dat een opstelling zichtbaar maakt en de energetische werking binnen dat wetend veld kan het systeem ontspannen. Komt het systeem weer in overeenstemming met de basisprincipes (wetten) dan gaat de energie weer stromen en kan men de gewenste verandering doorvoeren.

Een familie- en/of organisatie opstelling is een ruimtelijke weergave van een systeem (familie, werk, vereniging of vriendengroep). Ik heb hier veel positieve ervaringen mee. Je ziet voor je neus wat de dynamiek is van een situatie en dat brengt inzicht. Ik vind het echt iets magisch hebben. Het gaat over jouw plek binnen dat systeem. Je gezin van herkomst is hierbij de basis. Het doel van een opstelling is om symptomen en onbewuste dynamieken inzichtelijk te krijgen. 

Ook kun je andere zaken opstellen zoals bijvoorbeeld jouw ‘Verlangen’? Dat is de beginvraag bij het inleidend gesprek: ‘Wat is jouw Verlangen?’

Systemisch werken kan met behulp van representanten maar kan ook op tafel plaatsvinden met behulp van poppetjes. Door in gesprek te gaan met de poppetjes is het mogelijk om snel tot diepe inzichten te komen. Ook bij een zgn tafelopstelling is er sprake van het ‘Wetend Veld’.

Enkele symptomen welke zich binnen jouw team of organisatie kunnen voordoen en waar jij als leidinggevende of als werkgever/opdrachtgever tegenaan kunt lopen:
 – Wat is de reden dat hier alles zo stroef gaat?
 – Doelen niet halen: hoe kan het toch dat wij weer de plank misslaan?
 – Hoe komt het dat iemand minder vaardig en minder effectief is in een bepaalde functie dan dat je zou mogen verwachten op grond van 
   opleiding, kwaliteiten en ervaring?
 – Waarom lukt het me niet om helemaal goed uit de verf te komen?
 – Hoe komt het dat er leiderschapsproblemen zijn?
 – Waarom wordt de leidinggevende betwist?
 – Waarom kampen elkaar opvolgende leidinggevenden steeds met dezelfde problemen in een afdeling?
 – Waarom voelen mensen zich niet gehoord en begrepen?
 – Waarom voelen mensen zich ondergewaardeerd?
 – Wat is de reden dat er zo’n hoog verloop is?
 – Waarom hebben medewerkers de neiging te willen vertrekken?
 – Waarom mag je geen succes hebben in je eigen bedrijf?
 – Waarom heb je te kampen met een burn-out?

Door het gesprek aan te gaan en inzichtelijk te maken wat de benodigde kwaliteiten mogen zijn om een bepaalde activiteit uit te voeren. Om de strategie van jouw onderneming door te kunnen voeren. Met deze benodigde kwaliteit leggen we de basis van de gewenste uitkomst.

Vervolgens bekijken we de kwaliteit van ieder individu binnen het team. Dit maken we visueel door middel van een opstelling met poppetjes op tafel. Door het verkregen visuele inzicht kan er gekeken worden hoe de kwaliteiten van ieder individu tot de beste samenwerking kan komen waardoor ieder lid van het team zich gezien, gehoord en begrepen voelt.

Zoek contact, leg je probleemstelling voor en dan kijken we samen wat ik voor jou- je team en/of je organisatie kan betekenen.

(kosten zijn afhankelijk van tijdsduur en grootte van de groep, gemiddeld ca 2 tot 3 uur per sessie.) 

 

MAAR WAT IS ER NIEUW….!!
De energielijn opstellen van je voormoeders.

Onlangs ben ik een samenwerking aangegaan met Liane Baltus van The Spirit of Words. Zij is een energie werker pur sang. Samen met haar organiseren we dagen waarin wij ten behoeve van de vraagsteller de energielijn van haar voormoeders, haar oermoeders gaan opstellen. We werken met 5 generaties in de lijn en alles wat daarvoor komt. Het doel van deze vorm van opstellen is om de eventuele last die gedragen wordt door de vrouw in de lijn, die niet van haar is, om deze terug te geven daar waar het hoort. Zo draagt iedere generatie haar eigen last en kan de energie onbelemmerd doorstromen. We werken vanuit het heden terug door de generaties heen en helen wat er tussen deze generaties inligt. Uiteindelijk gaan we vanuit de 5e genaratie en eventueel verder terug naar de vraagsteller en iedere oermoeder kan haar kracht, liefde, positiviteit, talent doorgeven aan haar dochter totdat het bij jou als vraagsteller komt en jij deze energie volledig mag ervaren. Volledig mag integreren. Deze energie wordt van generatie naar generatie doorgegeven met behulp van edelstenen en 1 ervan is specifiek voor jou waarin jij de intentie van deze energie bij je kunt dragen.

We weten inmiddels dat deze dagen bijna magisch te noemen zijn, deze dagen zijn van 09.30uur tot 16.30uur en vinden plaats in de Graanmaalderij in Gouderak.

De dag is volledig verzorgd met een luxe lunch, traktaties tussendoor en koffie, thee en water zoveel je wilt. We hebben een aantal data nog voor dit jaar 2021. Neem even via dit formulier contact met mij op dan informeer ik je verder. 

We ontvangen prachtige recenties, hartverwarmend en ontroerend, dit is er 1 van:

……………………..”Dankzij de liefdevolle begeleiding van Liane en Martine durfde ik het aan om ouder verdriet (mogelijk schuld en schaamte vanuit het verleden binnen de lijn van mn moeder) terug te bewegen naar de tijd waar het thuis hoort. Het besef dat ik iets droeg wat niet/nooit van mij is geweest, bracht mij verlichting en een bijzonder gevoel van vreugde. Zonder er woorden aan te hoeven geven en dankzij de woorden en gedragingen van de fantastische vrouwen die ik als zijnde mijn voormoeders mocht aanschouwen, kon ik loslaten. en voelen hoe het was om krachtig te blijven staan”………………………………………………………………………….

Tot ziens in Gouderak!