Persoonlijk voorwoord:

Familie Opstellingen. Ik blijf mij verwonderen, telkens weer, wat er gezien en ontvangen mag worden. Uit eigen ervaring weet ik hoe waardevol een opstelling voor jou kan zijn. Het heeft mij zoveel gebracht. Het heeft mij bevestiging gegeven: ‘Zie je wel, ik ben niet gek, het was echt zo!’. Het heeft mij inzichten gegeven: ‘Oh daarom reageer ik zo’. Het heeft helend gewerkt, ik heb bijv mijn moeder uiteindelijk kunnen eren, wat mijn relatie met mijn moeder geheeld heeft. Ik ben nu in staat om een liefdevolle relatie met mijn moeder te onderhouden zonder enige terughoudendheid vanuit pijn of frustratie of boosheid. Ik had nooit gedacht dat ooit nog eens te kunnen, hier ooit toe in staat te zijn. Door jezelf te helen, heel je niet enkel jezelf maar je heelt ook de mensen binnen jouw systeem. Door mijzelf te helen heb ik ook processen van heling binnen miijn beide zoons in gang kunnen zetten. Dit was mijn grootste verlangen. De bewijzen van deze heling heb ik mogen ontvangen en daar ben ik bijzonder dankbaar voor. Met veel aandacht, interesse, nieuwsgierigheid en liefde heb ik de opleidingen gevolgd en afgerond: master HBO Therapeut Systemisch Werk. Wat een geweldige tool om een mens verder mee te mogen begeleiden. Voel je welkom, want dat ben je. Wat is jouw Verlangen? 

Bij mij in de prijktijk Het Thuishuis aan de Newtonstraat te Purmerend kun je terecht voor iedere vorm van familieopstelling. Mijn specialisatie is werken met woorden, ankers en zwerfkeien. Mooie en heldere inzichten mag je ontvangen. 

MAAR WAT IS ER NIEUW….!!
De energielijn opstellen van je voormoeders. De vrouwenlijn.
Of jouw mannenlijn. Of de energetische familielijn en sinds kort ook: 
UNBURDEN YOUR CHILD.

Het opstellen of laten ontstaan van de energielijn van jouw voormoeders, vaders of voorouders. Hoe magisch zijn de resultaten.

Ik werk met zwerfkeien en ankers.
De ankers zijn speciale chakra cirkels, in de juiste chakra kleuren. De (door de vraagsteller) gekozen volgorde en voor welke generatie welke kleur gekozen wordt geeft ook weer bijzondere aanvullende extra informatie.

De keien fungeren als last en aangezien deze ook werkelijk fysiek gewicht hebben, is het mogelijk om de last te voelen. De keien leg ik intuitief in de lijn en deze blijken tijdens de opstelling van toepassing te zijn. Iedere kei heeft een betekenis, deze betekenis staat op de kei geschreven maar we beginnen de lijn met de omgekeerde keien. Het mooie is dat als men de kei omdraait (op het juiste moment) en ziet waar deze voor staat, dat de betekenis van de kei een extra bekrachtiging geeft en aanvullende helderheid brengt.

Heel bijzonder vind ik dat telkens.  

Vrouwenlijn opstelling, eindsituatie met teruggegeven lasten, brandende kaarsjes en een gelegde verbindingslijn tussen de genaratie grootmoeder en de vraagstelster.

Deze lijnopstellingen verzorg ik in mijn eigen praktijk in Purmerend, Het Thuishuis.

UNBURDEN YOUR CHILD

Het ontlasten van jouw kind.

In het kort:
Middels deze opstelling stel ik jou in staat om dat wat jij onbewust hebt doorgegeven aan jouw kind over- of terug te nemen. Hiermee ontlast jij jouw kind. En misschien is deze doorgegeven last ook helemaal niet van jou. Jij kunt dan op jouw beurt de last terug in de lijn brengen naar de generatie waar de last wel hoort.

Hoe mooi is dat.

Middels een visualisatie en een inleidend gesprek komen we tot datgene jij wilt terugnemen van jouw kind. Ook al weet je dat niet exact dan is de intentie hiertoe genoeg. Het universele Wetend Veld laat wel zien wat er nodig is.

Samen vormen we de juiste opstelling en laten we komen wat Het Veld te brengen heeft. Ik begeleid je volledig in dat wat je te geven en te ontvangen hebt. (We gaan werken met zwerfkeien en ankers en alles wat er verder nodig is.)

Het brengt rust, waardevolle inzichten en stelt je kind in staat om vrij het leven te leven wat voor haar of hem is bedoeld.

Tot ziens bij mij in de praktijk in Purmerend!

 

Nog zo’n bijzondere vorm van opstellen
Meerdere keren ben ik er nu getuige van geweest en ik kan alleen maar zeggen; PURE MAGIE.
Vanuit een verlangen, een behoefte van jou als deelnemer, wordt er een opstelling geformeerd die jou brengt wat er moet komen op dat moment.

Het Incarnatie Wiel:
Stel jij geeft aan; Ik wil vrij zijn in mijn creatiekracht of Ik wil meer vertrouwen of Ik wil mijn intuïtie gebruiken of …….Dit verlangen is als het ware een opdracht aan Het Wiel om die (jouw) Incarnaties naar voren te laten komen die dit verlangen of dit talent van jou kunnen bekrachtigen. Het Wiel laat je kennis maken met 6 van jouw incarnaties. Deze incarnaties hebben verband met wat jij komt halen (wilt ontvangen).

Het Wiel geeft je de kans om jouw talent echt aan te nemen en de belemmeringen of beperkingen daarop terug te geven. Dit zorgt ervoor dat je vrij bent in je talent en je dit ten volle kunt benutten. Dit brengt (zelf)vertrouwen en vrijheid. 

Wij, Liane en ik, hebben al een groot aantal Incarnatiewielen mogen verzorgen en telkens weer sta ik versteld van wat zich mag openbaren. Welke inzichten zich laten zien voor de deelnemer. Het is een bijzondere vorm van opstellen naar het gedachtegoed van Liane Baltus. Door het ‘lopen’’ van Het Wiel wordt er een bijzonder krachtig Veld gecreëerd waarbinnen de magie plaatsvindt. Liane loopt Het Wiel en heeft het contact met de incarnaties en verwoord dat wat er voor jou de bedoeling is om te horen. Ik, Martine Hamstra, zal jou begeleiden in Het Wiel zodat je energetisch in staat bent te ontvangen wat er komt.

Om iedere deelnemer te kunnen geven waar de behoefte ligt kan er gekozen worden welke vorm van opstelling voor jou op dat moment het meest gewenst is. Ik heb in een notendop omschreven wat je mag verwachten van Het Incarnatiewiel.

Je kunt echter ook kiezen voor een lijn opstelling. Een vrouwenlijn of een mannenlijn opstelling. Of een energetische familielijn opstelling, deze vorm van opstellen kan bijv beginnen bij je vader en vervolgens overgaan naar zijn moeder, jouw oma. Alles is mogelijk en Het Veld geeft aan wat er mag komen. In deze lijnopstellingen zal ik verwoorden en representeren wat de generaties in de lijn voor jou hebben te brengen. Liane begeleid jou in de lijn. Zij is een kei in het stellen van de juiste vragen waardoor jij telkens een laagje verder kunt in het ontvangen van het verhaal van jouw voorouders. Ook hier krijg je de kans om terug te geven wat niet van jou is. Het kan heel goed zijn dat jij iets van een voorouder draagt wat jou beperkt in het hier en nu. Door terug te geven daar waar het hoort krijg jij de ruimte om echt jouw leven te leven en op jouw eigen grond te gaan staan.  

Kom het een keer beleven!

De foto’s geven een beetje een idee hoe de opstelling er dan uitziet. We werken vanuit een bijzonder fijne locatie met vrij parkeren naast de deur. Wij zorgen voor je gedurende de dag maar ook daarna. Nazorg hebben wij hoog in het vaandel. Er vindt altijd een nagesprek plaats, op de dag zelf maar ook op een later moment mocht je daar behoefte aan hebben.

Deze dagen worden verzorgd in samenwerking tussen:
Liane Baltus van The Spirit of Words; liane@thespiritofwords.com
Martine Hamstra van EigenWegDoelBewust; info@eigenwegdoelbewust.nl

     

 

ORGANISATIE OPSTELLING

Jouw team opstellen omdat dit ook een ‘systeem’ is.
Wil jij inzicht verkrijgen hoe de dynamieken zich verhouden binnen jouw team? Zodat je meer gedaan krijgt en niet alleen dat maar dat er ook met plezier gewerkt wordt.

We leven allemaal in systemen zoals onze families, werk (organisatie / team), verenigingen en onze vriendengroep. Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid.

Deze patronen kun je binnen je huidige leven weer tegen komen binnen nieuwe systemen bijvoorbeeld in je relatie of in je werk.

Enkele symptomen waar jij als individu, binnen een team, tegenaan kunt lopen:
– Angstig zijn
– Gebrek aan ondernemerschap
– Doelen niet halen
– Niet weten wat je wilt
– Onzekerheid
– Niet productief zijn
– Onduidelijke lichamelijke klachten
– Onrust
– Extreem verantwoordelijkheidsgevoel

Deze symptomen kom je misschien wel dagelijks tegen in verschillende contexten als je relatie, sport, werk, vrienden, gezin, enz. Vanuit de symptomen komen, met behulp van een (tafel-)opstelling, de onderliggende dynamieken aan het licht. Door het beeld dat een opstelling zichtbaar maakt en de energetische werking binnen dat wetend veld kan het systeem ontspannen. Komt het systeem weer in overeenstemming met de basisprincipes (wetten) dan gaat de energie weer stromen en kan men de gewenste verandering doorvoeren.

Een familie- en/of organisatie opstelling is een ruimtelijke weergave van een systeem (familie, werk, vereniging of vriendengroep). Ik heb hier veel positieve ervaringen mee. Je ziet voor je neus wat de dynamiek is van een situatie en dat brengt inzicht. Ik vind het echt iets magisch hebben. Het gaat over jouw plek binnen dat systeem. Je gezin van herkomst is hierbij de basis. Het doel van een opstelling is om symptomen en onbewuste dynamieken inzichtelijk te krijgen.

Ook kun je andere zaken opstellen zoals bijvoorbeeld jouw ‘Verlangen’? Dat is de beginvraag bij het inleidend gesprek: Wat is jouw Verlangen?’

Systemisch werken kan met behulp van representanten maar kan ook op tafel plaatsvinden met behulp van poppetjes. Door in gesprek te gaan met de poppetjes is het mogelijk om snel tot diepe inzichten te komen. Ook bij een zgn tafelopstelling is er sprake van het ‘Wetend Veld’.

Enkele symptomen welke zich binnen jouw team of organisatie kunnen voordoen en waar jij als leidinggevende of als werkgever/opdrachtgever tegenaan kunt lopen:
– Wat is de reden dat hier alles zo stroef gaat?
– Doelen niet halen: hoe kan het toch dat wij weer de plank misslaan?
– Hoe komt het dat iemand minder vaardig en minder effectief is in een bepaalde functie dan dat je zou mogen verwachten op grond van
opleiding, kwaliteiten en ervaring?
– Waarom lukt het me niet om helemaal goed uit de verf te komen?
– Hoe komt het dat er leiderschapsproblemen zijn?
– Waarom wordt de leidinggevende betwist?
– Waarom kampen elkaar opvolgende leidinggevenden steeds met dezelfde problemen in een afdeling?
– Waarom voelen mensen zich niet gehoord en begrepen?
– Waarom voelen mensen zich ondergewaardeerd?
– Wat is de reden dat er zo’n hoog verloop is?
– Waarom hebben medewerkers de neiging te willen vertrekken?
– Waarom mag je geen succes hebben in je eigen bedrijf?
– Waarom heb je te kampen met een burn-out?

Door het gesprek aan te gaan en inzichtelijk te maken wat de benodigde kwaliteiten mogen zijn om een bepaalde activiteit uit te voeren. Om de strategie van jouw onderneming door te kunnen voeren. Met deze benodigde kwaliteit leggen we de basis van de gewenste uitkomst.

Vervolgens bekijken we de kwaliteit van ieder individu binnen het team. Dit maken we visueel door middel van een opstelling met poppetjes op tafel. Door het verkregen visuele inzicht kan er gekeken worden hoe de kwaliteiten van ieder individu tot de beste samenwerking kan komen waardoor ieder lid van het team zich gezien, gehoord en begrepen voelt.

Zoek contact, leg je probleemstelling voor en dan kijken we samen wat ik voor jou- je team en/of je organisatie kan betekenen.

(kosten zijn afhankelijk van tijdsduur en grootte van de groep, gemiddeld ca 2 tot 3 uur per sessie.)