Blog januari 2019

Blog januari 2019 – Jouw Innerlijke Familie

 Jouw Innerlijke Familie
Mijn doel is jou bewust te maken van jouw eigen Innerlijke Familie zodat je in staat bent om je gedrag op bewust niveau in te zetten binnen iedere willekeurige situatie.

De Schilden van je Innerlijke Familie is een coach methode die ervan uitgaat dat wij allemaal een Innerlijke Familie hebben. Een Innerlijk meisje een Innerlijk jongetje, zij samen vormen je aard en word je mee geboren. Zij zijn dan ook niet echt te veranderen. Tijdens het opgroeien ontstaat de Innerlijke man en de Innerlijke vrouw.

Ik heb een blog geschreven over je Innerlijke meisje en over je Innerlijke man. Logisch gevolg zou zijn dat ik nu schrijf over je Innerlijke vrouw of jongetje. Maar dat doe ik nog even niet.

Ik wil het in deze blog met jullie hebben over de ongezonde combinatie schilden welke een bepaald gedrag laten zien en wat je misschien herkent.

Deze blog is interactief, ik wil je uitnodigen een reactie te geven. Superleuk om er samen naar te kijken.

Het Gevaarlijke Duo:
Dit is een combinatie van je Innerlijke meisje met je Innerlijke man.

Het Dodelijke Duo:
Dit is een combinatie van je Innerlijke jongetje met je Innerlijke man.

Deze beide combinaties kunnen voor nogal wat beroering en onrust zorgen in je mind, in je lijf, in je gedrag en in je omgeving.

Je Innerlijke meisje staat oa voor je diepe gevoel, je onschuld, je behoefte aan verbinding maar ook je onzekerheid, je angst.|
Je Innerlijke jongetje staat oa voor je levensenergie, je wilskracht, je creativiteit, je humor maar ook je tegendraads zijn, je niet aan regels willen houden.
Je Innerlijke man staat oa voor je daadkracht, je denken, je doen, je focus maar kan ook zijn zonder mededogen, verpletterend, destructief, tiran.

Het Gevaarlijke Duo:
Als je dit zo leest kun je je dan een voorstelling maken van hoe het is als het meisje in de paniek schiet en de Innerlijke vrouw niet aanwezig of niet sterk genoeg is om haar te troosten of te laten ontspannen? Dit is nl de rol van je Innerlijke vrouw binnen de Innerlijke Familie, net als de moeder in een extern gezin. Je meisje is angstig en geschrokken door een gebeurtenis. Wat gebeurd er dan, kun je je daar een voorstelling van maken? Omdat je Innerlijke vrouw er even niet is, misschien door vermoeidheid, dan neemt je Innerlijke Man de rol over van de Innerlijke Vrouw en heeft maar één reactie: Hij neemt het op voor zijn dochter, jouw innerlijke meisje. En daar heeft hij maar 1 manier voor, hij zal degene wie voor deze angst heeft gezorgd wel ns even goed de waarheid vertellen.

Wat in dit geval interessant is, is om eens te luisteren in je hoofd wat daar gebeurd? Je Innerlijke man staat nl ook voor je denkvermogen. Wat denk je op het moment als je je angstig voelt?

Het Dodelijke Duo:
In het geval van deze combinatie probeer je dan eens een voorstelling te maken van iemand wiens Innerlijke jongetje vol met ideeën zit en deze ook allemaal en het liefst gelijktijdig wil uitvoeren. Hierbij houdt hij geen rekening met het Innerlijke meisje van jou of van de ander. (Hij houdt geen rekening met je gevoel of met dat van de ander.) Hij gaat net zo lang door totdat hij zijn zin heeft. In dit geval is ook de Innerlijke vrouw niet aanwezig of niet sterk genoeg om te toetsen of de ideeën van het jongetje wel uitvoerbaar zijn of goed zijn voor de gehele Innerlijke Familie (goed zijn voor jou). Het jongetje neemt hier de leiding en trekt zijn vader, jouw Innerlijke man, hierin mee. Dit gedrag uit zich bijvoorbeeld in overdreven enthousiasme, koppigheid en drammerigheid. Geen tegenspraak dulden.

Herken je deze situatie, dit gedrag? Bij jezelf of bij de ander? Je partner bijvoorbeeld?|Wat gebeurd er dan precies? En hoe los je dat op? Een volwassen redelijk gesprek is hier zinloos kun je je voorstellen. Maar hoe doe je dat dan?

Als je het leuk vindt zou ik je willen vragen hier een reactie op te geven?

Ik vind het superleuk om hier samen naar te kijken en je te helpen met een oplossing.

Want een oplossing is er. Dit kun je oplossen met jezelf en in jezelf. Maar je kunt dit gedrag ook veranderen bij de ander! Laat mij je vertellen hoe je dat doet.

Ik ben benieuwd naar je reactie, jouw verhaal? Schroom niet, tell it like it is.

Martine Hamstra

Note:
Nieuwe samenwerking:
Tweedaagse training: The Work & de Innerlijke Familie

Er wordt op 8 en 23 maart een 2-daagse training gegeven, waarbij ‘onze eigen business’ centraal staat. In deze training werk ik, Martine Hamstra, samen met Daniëlle van Ameijde.  Teacher van The Work. The Work en de Innerlijke Familie worden met elkaar gecombineerd. Deze twee methoden versterken en vullen elkaar aan.

Klik op onderstaande link om onze brochure in te kunnen zien.

Brochure Innerlijke familie meets The Work 31 jan final [7051]

Add A Comment