Jouw Innerlijke man

Blog december 2018 – Jouw Innerlijke man

 

 Jouw Innerlijke Familie
Mijn doel is jou bewust te maken van jouw eigen Innerlijke Familie zodat je in staat bent om je gedrag op bewust niveau in te zetten binnen iedere willekeurige situatie.

Jouw Innerlijke man:
In deze blog wil ik het met je hebben over je Innerlijke man. Waar staat jouw man voor? Wat zijn zijn kwaliteiten. Hij staat voor jouw denk- en daadkracht.

Kwaliteit van de Innerlijke man:
Wat zijn deze kwaliteiten? Ik zal een paar eigenschappen noemen, misschien herken je ze wel bij jezelf! Jouw Innerlijke man zorgt er oa voor dat jij: resultaatgericht, doortastend, oplossingsgericht, grenzen stellend, besluitvaardig, strijdvaardig, helder en duidelijk bent. Dat jij in staat bent jouw dromen en doelen helder en duidelijk te verwoorden. Dat je het Plan van Aanpak gereed hebt waar de juiste stappen in staan om jouw einddoel te bereiken. Dat je in staat bent om dit te bereiken zonder je af te laten leiden en daar heb je discipline voor nodig. Ook dat is een eigenschap van jouw Innerlijke man.

Hoe gaat dat bij jou? Maak jij jouw plannen waar? Ervaar jij voldoende discipline om stap voor stap door te gaan tot je bent waar je wilt zijn? Ik hoor best vaak: “Ik bedenk van alles maar ik zet nooit de eerste stap” of “Ik begin vol enthousiasme maar ik maak het niet af” of “Ik weet niet waar ik moet beginnen” of “Ik voel het wel waar ik heen wil maar ik krijg het niet helder genoeg om te verwoorden en daarom doe ik maar niets”.  Stel jij herkent je in deze voorbeelden? Dan heeft jouw Innerlijke man gewoon een beetje hulp nodig!

Hoe zorg je dat jouw Innerlijke man zijn doel bereikt:
Door je denk- en daadkracht te versterken. Dit kun je bijv doen door te focussen op jouw doel. Houd je doel constant helder voor ogen. Door dat te doen en als dat werkelijk lukt zul je zien dat er als vanzelf gedachten bij je op komen die je verder helpen. Dit merk je doordat je ‘aan de gang gaat’ en de reis naar je doel lijkt als vanzelf te gaan.

Wat kun je nog meer (actief) doen om jouw Innerlijke man te versterken
-je administratie op orde brengen zodat er overzicht komt,
-spreadsheets maken tbv een financiele jaar-, maand- en weekplanning tbv van jouw onderneming,
-problemen analyseren en een oplossing daarvoor bedenken,
-jouw mening geven in bijv een vergadering, en je mening blijven verdedigen,
-een doel stellen, eis iets van jezelf en zorg dat je het waarmaakt, je kunt klein beginnen,
-bewuste keuzes maken, schrijf de redenen op van deze keuze zodat het helder wordt waarom  je dat kiest,
-volg een leiderschaps training,
-beoefen een krachtsport, train je spieren.

Jouw Innerlijke man kan zich ook bij je manifesteren vanuit zn schaduwkant, dat merk je zo:
De kwaliteiten van je Innerlijke man zorgen er oa voor dat je in staat bent een project binnen de afgesproken tijd af te ronden of een grote sportprestatie neer te zetten, maar deze kwaliteiten kunnen ook de overhand nemen. Dit maakt je dan oa arrogant, rechtlijnig, afstandelijk, hard en/of destructief.

Wat doe je dan? Als jouw Innerlijke man zich openbaart vanuit zn schaduwkant dan heb je jouw Innerlijke vrouw nodig om hem weer op het juiste pad te begeleiden.

Hoe je dat doet…? Dat vertel ik je in mijn volgende blog!

Vragen stellen mag? Antwoord geven doe ik altijd!

 

 

 

 

Add A Comment