Kindertolk – PresentChild methode

Het Thuishuis – Purmerend

PresentChild methode

Kindertolk

Ik heb het geluk dat ik papa’s en mama’s mag bijstaan bij hun onzekerheden of probleemsituaties met hun kind (leeftijd is niet van belang, dit kan vanaf baby tot aan het volwassen kind). Dat mag ik doen middels de PresentChild methode. Deze methode is ontwikkeld door Janita Venema, zij heeft het boek geschreven “Het fluisterkind”.

In een notendop, wat kan ik voor jou betekenen lieve papa of mama:
Jouw kind laat gedrag zien waar jij als ouder tegenaan loopt, waar je geen oplossing in ziet. Gedrag wat je niet kunt plaatsen, wat je niet herkent. Of misschien herken je het wel maar krijg je het gedrag niet omgekeerd. Je hebt alles al geprobeerd. Boos worden, juist heel lief zijn, negeren, uitleggen, praten………….
Maakt niet uit wat je doet, het gedrag van je kind veranderd niet. Je zit al lang in deze ‘probleem’ situatie en wil het heel graag ombuigen naar iest positiefs. Harmonie in huis, gezelligheid. Je wilt jouw kind graag helpen zodat het zich fijn kan voelen en ontspant en lekker kind kan zijn. Als ouder heb je er vaak werkelijk alles voor over om het tij te keren.

Dit is het moment waarop een kindertolk uitkomst kan bieden.

Jouw kindje wil het nl net zo graag als jij. Jouw kindje wil niets liever dan dat jij als ouder gelukkig bent. Daar doet jouw kind actief zijn/haar best voor. Met zijn/haar gedrag verteld het kind iets aan zijn papa en/of mama. Het kind spiegelt de ouder. Wat het kind verteld, dat kan de kindertolk, ik, teruggeven aan de ouder.

Iedere ouder wie tegenover mij komt zitten en het verhaal van het kind verteld ontvangt sowieso een compliment. Dit betekent nl dat deze ouder ook actief wil luisteren en bij zichzelf naar binnen wil kijken. Ontroerend en kwetsbaar.

Praktisch werkt het zo:
Het ‘vertalen’ van de situatie is een pakket van 4 stappen.

Stap 1: de intake, het vertellen van het verhaal. Ik schrijf het verhaal letterlijk op en stel vragen. (deze stap kan eventueel online)

Stap 2: de vertaling, deze stap doe ik zelf als kindertolk. Ik vertaal het verhaal gezien vanuit jouw kind.

Stap 3: de terugkoppeling, deze stap wil ik het liefst in persoon laten paatsvinden. De ouder ontvangt de vertaling.

Stap 4: de follow-up, deze afspraak vindt plaats ca 3 weken nadat de vertaling is ontvangen. Deze afspraak geeft de ouder de kans om vragen te stellen, advies in te winnen. Bespreken hoe het gaat. Dit is ook het moment dat er eventueel besloten kan worden een een leer therapie traject in te gaan met mij als coach. Samen kijken we naar wat er nodig zou kunnen zijn.

Misschien raakt dit je interesse maar heb je behoefte aan wat extra informatie? Dat kan allemaal. Dan maken we een online afspraak via zoom. Dan leg ik je het verder uit en kun je iedere vraag stellen die je hebt.

Je bent niet alleen.
Er is hulp.
Wie weet tot ziens.

EigenWegDoelBewust
Martine Hamstra
Praktijk Het Thuishuis te Purmerend

Add A Comment