NOODZAAK

NOODZAAK

Noodzaak zorgt voor passie en drive en versnelling en duidelijkheid. Van de week mocht ik dit weer bij mijzelf ervaren.
Noodzaak.
Ik had mij ingeschreven om mee te doen aan de Pitchcirkel van Sara Bruinsma. Heerlijk mens bij wie ik al meerdere dingen heb gedaan, geleerd, gevolgd.
Ik was voorbereid, ik had mijn pitch uitgeschreven aan de hand van het script wat we in een werkboek aangeleverd hadden gekregen. En ik was best, nou zeg maar, hartstikke tevreden over het resultaat. Ik weet dat ik dit kan; verhalen, vertellen waar ik voor sta. Ik kan dat en dat voelt fijn.

Maar dat terzijde.

Sara had ons ingedeeld en ik was de twee na laatste, prima dacht ik. Kan ik nog even luisteren en kijken hoe de anderen het doen. Er kwamen twee dames voorbij met zo’n fijne pitch, zo authentiek en die kwamen zo enorm binnen. Toen begon het bij mij te borrelen, ineens was ik bij de kern van mijn Pitch alleen drie lagen dieper. Ik Voelde de noodzaak om het te vertellen. Ik was weer bij mijn eigen proces. Wat had het mij gebracht en waarom was het voor mij zo belangrijk, waar liep ik in stuk toen ik dat nog niet deed…..

Dussss…………
Mijn geschreven tekst, mijn script, ging per direct overboord. Ik heb het nog net niet verscheurd.

Toen was het mijn beurt, ik voelde al bij het eerste woord dat het mij zou raken terwijl ik vertelde. De emoties kwamen dan ook, maar dat was niet erg. Het voegde juist toe aan waarde. Maar waar pitchte ik dan over? Wat is dan voor mij zo noodzakelijk om aan je te vertellen.

KIES VOOR JOU, maak van jezelf eerste prioriteit.
Want het gaat om jou, JIJ bent belangrijk en niemand anders.

Zie jij jezelf wel?

En dan heb ik het niet over het in de spiegel kijken en je buitenkant zien. Ik heb het over werkelijk ZIEN. Wat beweegt jou? Waar word je blij van? Wat laat je ogen stralen? Waar krijg je energie van? Wat zorgt er voor vrede en ontspanning in je lijf? Ben jij wel bekend met jouw behoeftes, je diepste verlangens? En ook hier heb ik het niet over materiele zaken want die doen er nl helemaal niet toe. Ook al is het heus wel fijn om in een veilige auto te rijden en een fijn huis te wonen en schoenen te dragen van je favoriete merk. Maar dat is niet wat ik hier bedoel.

Stel dat jouw diepste verlangen is: Ik wil dat er van mij gehouden wordt….., ik wil dat voelen.

Nu komt natuurlijk het antwoord wat je al kunt invullen, als je wilt dat er van je gehouden wordt dan moet je eerst van jezelf houden, bla bla bla…
Het is echter wel de kern van het antwoord. Het antwoord zit m in het feit dat als jij negatief in je leven en in de wereld staat dan zul je enkel meer negativiteit ontvangen. Zo werkt het.
Verander de wereld begin bij jezelf, nog zo’n irritant cliché! Maar ook hier zit waarheid in.

Als jij jezelf echt gaat ZIEN, jouw binnenwereld gaat ontdekken, dan kun je groeien naar het beantwoorden van jouw eigen verlangens. Als je daarmee begint verandert ook je omgeving. Als je jezelf bij alles eerst afvraagt; wil ik dit wel? En je handelt naar het zuivere antwoord en hier bedoel ik weer niet een op angst gebaseerd antwoord maar het echte zuivere antwoord, dan beloof ik je dat je transformeert.

Jezelf werkelijk zien, zodat anderen jou ook kunnen zien.
Je verlangens serieus nemen en beantwoorden zodat anderen dat ook doen en niet over je grens heen walsen of je behoefte van tafel vegen.

Zie jezelf, luister naar jezelf, begrijp jezelf!
Kies voor jou, jij bent nl de leukste mens op aarde en daarbuiten.

In liefde, voor mij, omdat ik voor mij kies! En dat gun ik jou ook!

Martine

Add A Comment