Blog februari 2019

Jouw Innerlijke Familie

Mijn workshop gaat in het vervolg heten: 
GEZIEN GEHOORD EN BEGREPEN

Mijn doel is jou bewust te maken van jouw eigen Innerlijke Familie zodat je in staat bent om je gedrag op bewust niveau in te zetten binnen iedere willekeurige situatie.

De Schilden van je Innerlijke Familie is een coach methode die ervan uitgaat dat wij allemaal een Innerlijke Familie hebben. Een Innerlijk meisje en een Innerlijk jongetje, zij samen vormen je aard en word je mee geboren. Zij zijn dan ook niet echt te veranderen. Tijdens het opgroeien ontstaat de Innerlijke man en de Innerlijke vrouw.

Ik heb een blog geschreven over je Innerlijke meisje en over je Innerlijke man. Logisch gevolg is dat ik je nu meer ga vertellen over je Innerlijke jongetje.

Jouw Innerlijke Jongetje,  wat een geweldige eigenschappen biedt dit deel van jou. Maar soms word je ook wel eens gek van hem.

Ik heb al eerder aangegeven waar je Jongetje voor staat:

Deze staat voor Jouw Levensenergie!  Jouw Wil!

Als je jezelf hoort zeggen: Ik Wil, dan hoor je jouw Jongetje aan het woord.

Enige kwaliteiten van Jouw Innerlijke Jongetje zijn:  je spontaniteit, je enthousiasme, je optimisme, je nieuwsgierigheid, je originaliteit, je veerkracht, je durf, het blij met jezelf zijn, jouw humor.

Je jongetje maakt je vrolijk en zorgt er voor dat het nooit saai is in je leven.  Je jongetje zorgt er ook voor dat je altijd weer opnieuw kunt beginnen.  Zonder je jongetjes energie zou je nooit iets nieuws durven uit te proberen. We hebben allemaal een ander uniek type jongetje. Een buitenspeel  jongetje, een binnenspeel jongetje, een puzzel jongetje, een druk of beweeglijk jongetje. En misschien heb jij wel een heel ander jongetje…. Ik nodig je uit daar iets over te vertellen. Het is fijn om het jongetje in jezelf te waarderen en de vrijheid te geven om  te doen wat jij het liefste doet. Dit zorgt voor een glimlach op je gezicht.

Enige schaduwkanten zijn er ook:

Ook al is dit allemaal superfijn, dit enthousiasme en de humor en de energie maar het Jongetje heeft ook zo zn schaduwkanten. Dat uit zich bijvoorbeeld in verongelijkt en recalcitrant gedrag. Jongetjes zijn dan niet vatbaar voor redelijkheid. Het jongetje is snel afgeleid, misschien herken je het wel dat als je teveel prikkels hebt op een dag dat je wat verward raakt en er zich wat chaos ontwikkeld. Je energie is dan versnipperd en je hebt dan wat hulp nodig om weer tot jezelf te komen. Als jouw energie opgebruikt raakt merk je dit in onverschilligheid en een vorm van verveeldheid. Het is van belang dat je Jouw Innerlijke Jongetje vrijheid geeft om te bewegen en te doen wat hij leuk vindt maar het is evenzo belangrijk om zijn energie te begrenzen anders kan dit tot een burn-out leiden.

Je kunt Jouw Innerlijke Jongetje gezond houden (weer op krachten brengen) door jezelf iedere dag de vraag te stellen: Wat is het wat hij wil? Stel jezelf letterlijk de vraag: Wat wil ik vandaag graag doen of hebben of zien of voelen of eten of horen. Neem de tijd om het antwoord tot je te laten komen. Haast werkt niet bij Innerlijke Jongetjes. Maak plezier, doe iets creatiefs, ga schilderen of tekenen om maak iets.

Dit zijn manieren om je jongetje weer in zn gezonde energie te krijgen wat jou weer laat glimlachen en waardoor alles weer wat lichter wordt om je heen. Vermoedelijk lukt dat niet in één keer.

Hou vol, begin iedere dag opnieuw. Je zult verrast worden!

Er zijn vanzelfprekend nog veel meer mogelijkheden om de energie van Jouw Innerlijke Jongetje te versterken. Heb je daar behoefte aan? Maak een afspraak met mij dan help ik je verder.

Dank voor het lezen en veel plezier met Jouw Innerlijke Jongetje.
Warme groet,
Martine

Add A Comment