CACAO CEREMONIE

Mijn ervaringĀ  met een cacao ceremonie met mijn Innerlijke Familie.

Vanmiddag, met de intentie Celebrate You, celebrate life.

Ingeleid en begeleid door Arienne Klijn (Arienne heeft de innerlijke familie methode ontwikkeld)

Dit was mn tweede ceremonie met mn innerlijke familie. En weer was het bijzonder. Dit keer kon ik het hele kroesje cacao opdrinken, de vorige keer bleef het bij twee slokken. De smaak stond mij toen teveel tegen.

De ceremonie begint met de talking stick en het noemen van je naam, zo zet je jouw energie in de groep en in de ruimte. De 4 windrichtingen worden uitgenodigd. Het innerlijk meisje staat voor het Zuiden. Het innerlijk jongetje voor het Oosten. De innerlijke vrouw voor het Westen en de innerlijke man voor het Noorden.

Door de begeleiding van Arienne, de muziek, de zang en natuurlijk de cacao konden we er helemaal inzakken.

En kun je ieder innerlijk deel volledig aandacht geven en ervaren.

We begonnen bij het innerlijke meisje. Ik ken mijn innerlijk meisje erg goed omdat ik lange tijd met haar heb gewerkt. Mijn innerlijk meisje komt van ver kun je wel zeggen, ze was beschadigd en getraumatiseerd. Het heeft lang geduurd voordat mijn innerlijk meisje weer een beetje kon vertrouwen en ontspannen. Deste mooier was het om te zien hoe gemakkelijk ze kon ontspannen. Ik heb een heel sensitief en fragiel voorzichtig innerlijk meisje. Ze hing dus eerst nog even aan mn broekspijp maar al vrij snel kon ze van mij weglopen en zich verbinden met de andere innerlijke meisjes van de groep. Bijzonder ontroerend om te mogen ervaren. Tranen van blijdschap.

Toen gingen we over naar het innerlijk jongetje. Ik heb een energiek innerlijk jongetje wat aangaat door muziek en dans en daarnaast is het een clown. Mijn innerlijk jongetje vindt het heerlijk om gek te doen. (De volwassen Martine mag dat best weer wat vaker doen, de humor van mijn jongetje ervaar ik vooral in het lucht kunnen brengen in een situatie. Dat is echt een kwaliteit)

Daarna over naar de Innerlijke Vrouw. Mijn innerlijke vrouw ervaarde ik als een rustige aanwezigheid vanuit een puur vertrouwen. Heel erg fijn. Dat om te bedenken dat mijn innerlijke vrouw er lange tijd niet volledig is geweest. Er waren enkel deeltjes vrouw in mij aanwezig. Om vanuit de Schildentaal te spreken; mijn innerlijke vrouw was gefragmenteerd. Ik ervaarde wel de schaduwkanten van mn innerlijke vrouw. Doordat dit deel van mij, deze kwaliteiten, niet volledig aanwezig waren ging het ook niet goed met mn innerlijk jongetje en meisje.

En als laatst was het tijd voor mn Innerlijke Man. En dit deel van mij is groot vertegenwoordigd. Logisch ook want mijn innerlijke man heeft lange tijd de taken van de ontbrekende innerlijke vrouw overgenomen. In de overlevingsstand zeg maar.

Mijn Innerlijke Man zit stevig op zn plek met een rechte rug. Dit deel van mij weet wat hij wil en hoe daar te komen. Is krachtig aanwezig en bakent helder de grenzen af. Hij is beschermend en trots. Ik ben dit deel van mij dankbaar voor zn kwaliteiten die mij hebben gebracht waar ik nu ben.

In deze fase van mijn leven ben ik mij bewust van de kwaliteiten van mijn Innerlijke Familie. Heel fijn en compleet en rijk voelt dat. Ik ben mij daar zo van bewust omdat ik heel erg goed de schaduwkanten van mn innerlijke familieleden ken!

Zoals het tegendraadse recalcitrante gedrag van mn jongetje.
-Het diepe verdriet en het bevriezen vanuit pure angst van mn meisje.
-De verslavingen van mijn innerlijke vrouw.
-De agressie van mijn innerlijke man.

Hoe rijk ben je dan als je vanuit de kwaliteiten van je innerlijke familie mag leven omdat je het innerlijk werk gedaan hebt!

Wil jij dit ook?

Boek een sessie of kom een keer naar een gratis uurtje waarin ik kennis met je deel, je kunt je opgeven via onderstaande link. Je krijgt hier geen spijt van.

gratis uurtje Innerlijke Familie

Kleine Martine, zoals ik mijn innerlijk meisje nog steeds ervaar.

Add A Comment