Jouw Innerlijke meisje

Jouw Innerlijke Familie
Mijn doel is jou bewust te maken van jouw eigen Innerlijke Familie zodat je in staat bent om je gedrag op bewust niveau in te zetten binnen iedere willekeurige situatie.

Jouw Innerlijke meisje:
In deze blog wil ik het met je hebben over je Innerlijke meisje. Waar staat jouw meisje voor? Wat zijn haar kwaliteiten. Zij staat oa voor je (diepe pure) gevoel, je kwetsbaarheid, schoonheid, verbinding, openheid, je behoefte aan harmonie. Ook haar schaduwkanten kunnen zich manifesteren. Bijvoorbeeld in de momenten dat je je eventueel onzeker voelt, gespannen, angstig of zelfs in paniek.

Kwaliteit van het meisje:
Hoe manifesteert zij zich in haar kwaliteit, wanneer merk je haar op? Op de momenten van in verbinding zijn met de ander. Ultiem moment waarbij het meisje zich manifesteert is de periode van verliefd zijn. Of als je een baby in je armen hebt, of een puppie. Zij zorgt voor de innerlijke zachtheid, de behoefte om je te verbinden met de ander en de bereidwilligheid je aan te passen. Je voelt haar in het in vertrouwen graag bij die ander zijn. Bij wie jij jezelf kunt zijn en kunt ontspannen.

Als je voor langere tijd je Innerlijke meisje hebt genegeerd of afgewezen:
Als je voor iets nieuws in je leven staat en je ervaart spanning of onzekerheid. Bijvoorbeeld op het moment van een nieuwe activiteit, een nieuwe ervaring: je eerste rijles, een sollicitatiegesprek, je eerste dag bij een nwe baan, je eerste schooldag, het aangaan van een (intieme) relatie. De gespannenheid kan variƫren van lichte spanning tot verlammende angst en alles ertussen. In dit laatste geval kan dat je blokkeren in datgene wat je op dat moment te doen staat. Waardoor je niet kunt doen of zeggen of voelen wat je zo graag zou willen.

Aandacht aan je Innerlijke meisje geven:
Om je meisje blij te maken kun je bijv een afspraak maken voor een massage of een sauna bezoeken. Lekker lang in bad zitten. Muziek luisteren. In de natuur zijn. Gemakkelijke kleren aantrekken en wegkruipen op de bank met een fijne film. Je laten vertroetelen. Iets lekkers eten, iets dat warm en romig is.

Hoe zorg je dat jouw Innerlijke meisje zich veilig voelt:
Door consequent de troostende aandacht te bieden op de momenten dat je spanning ervaart. Jouw meisje zal ontspannen, zal zich gezien voelen en jou vervolgens een voortdurend geluksgevoel geven. Het is dus de moeite waard!

Tip: draag een token bij je wat jouw Innerlijke meisje representeert. Dat kan je helpen op de momenten dat je gespannen of angstig of verdrietig bent.

Add A Comment