LET’S TALK ABOUT SEX

Let’s talk about Sex

Druk in de slaapkamer

Hoe beleeft jouw Innerlijke Familie; Seks, Liefde, Intimiteit?

Je innerlijke meisje geniet vooral van de initmiteit, zij zorgt er voor dat jij je mooi en speciaal voelt als je partner aangeeft dat hij/zij met je wil vrijen.

Je innerlijke jongetje staat voor je lustgevoelens, het avontuur, de opwinding en wil graag kunnen experimenteren, spelen.

Je innerlijke man gaat voor de verovering, de jacht en zoekt de climax om te kunnen ontladen.

Je innerlijke vrouw weet hoe belangrijk het voor je is om je lichamelijke behoefte te bevredigen. Je innerlijke vrouw weet dat het samen vrijen de verbinding met je partner, je relatie, sterker maakt.

De sexuele behoefte en beleving is persoonlijk en voor iedereen anders en veranderd naar mate een relatie langer duurt. Denk bijvoorbeeld aan drukke agenda’s, kinderen, stress, gewoonte en sleur. Het is mogelijk dat aan het einde van een dag je geen of te weinig energie op kunt brengen om je partner te verleiden tot een fijn avontuurlijk en nieuw spel. Vooral als beide partners een ander innerlijk familielid vooraan hebben staan met verschillende behoeftes waardoor er een ongelukkige combinatie ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan je innerlijke meisje wie behoefte heeft aan intimiteit en een diep samenzijn tegenover het innerlijke jongetje wiens behoefte gaat naar experimenteren en ongeremd spelen.

Het kan zijn dat de seks een routine wordt en het speelse spel van het begin in de relatie, vaste spelregels heeft gekregen waardoor de innerlijke jongetjes zich kunnen gaan vervelen. Als het vrijen voorspelbaar wordt en je innerlijke jongetje zijn levenslust en nieuwsgierigheid niet meer kwijt kan dan zal hij niet snel de eerste stap zetten om eens fijn te gaan vrijen. Wanneer in dit geval ook de innerlijke meisjes het moeilijk gaan vinden om zich onbevangen open te stellen om van elkaar te kunnen genieten, dan zal de seksuele relatie langzaam doodbloeden. Je hebt juist de innerlijke kinderen nodig om de seksuele verbinding en spanning weer te laten opbloeien. Zit je eenmaal in deze impasse dan heb je jouw volwassen schilden nodig, jouw innerlijke man en innerlijke vrouw, om goed voor de innerlijke kinderen te zorgen.

Om je seksleven weer te laten opbloeien is het handig om je innerlijke jongetje weer te prikkelen en te stimuleren. Je innerlijke meisje heeft de troost en begeleiding van je innerlijk vrouw nodig. Op het moment dat je partner geen zin in seks heeft wil dat niet zeggen dat hij/zij jou afwijst. Je innerlijke meisje zal daar vermoedelijk wel bang voor zijn en je innerlijke jongetje is dan even zijn plezier kwijt. Jouw innerlijke vrouw kan aanvaarden dat je partner even geen zin in seks heeft. Jouw innerlijke vrouw zal het ook kunnen benoemen en uitleggen, via haar kun jij je eigenwaarde versterken. Je innerlijke man kun je de opdracht geven nog even vol te houden. Dit is nodig zodat je innerlijke meisje zich de volgende keer weer kwetsbaar op kan stellen om opnieuw contact te maken en nodig voor je innerlijke jongetje zodat hij nieuwsgierig blijft naar je partner.

Tips:

-Spreek samen een periode af waarin je niet vrijt. Niet vrijen maar wel intiem zijn door elkaars lichaam opnieuw te ontdekken geeft de innerlijke meisjes de kans om weer volledig te ontspannen. Dit omdat de druk van de prestatiedrang van de innerlijke man wegvalt. De innerlijke jongetjes krijgen zo weer wat speelruimte en worden weer nieuwsgierig.

-Wacht niet totdat je uiteindelijk moe naar bed gaat maar zoek een moment eerder op de dag voor een speelse verleiding.

-Ga er ns een weekendje samen uit naar een andere plek, vrij eens op een niet voor de hand liggende locatie.

-Stuur elkaar gedurende de dag een uitdagend berichtje. Speel het spel van onbekend zijn voor elkaar, een eerste ontmoeting.

-Shop in een lingeriezaak.

-Kijk samen naar een erotische film en breng het zelf in de praktijk.

-Praat met vrienden en bespreek hoe zij hun relatie spannend houden, misschien haal je daar iets uit wat voor jou ook van toepassing kan zijn.

Maar vooropgesteld, maak veel plezier. Zet je innerlijke jongetje in voor wat humor, dit geeft lucht, licht en ruimte.

Add A Comment